Vaasa Run – en del av festen!

Spring in på festivalen! Lördagen den 18 juni 2022 blir det en kultur- och motions-explosion i Vasa.

Samarbetet mellan Finland och Sverige i Kvarkenregionen, fyller 50 år och detta firar vi med en stor Kvarkenfest på Elisa Stadion i Vasa. Folkfesten inleds dessutom med det storsatsande löp- och välmående-evenemanget Vaasa RunVaasa Run löps för andra gången nästa sommar och arrangören Vasa IS hoppas på över 2000 deltagare med olika motionsbakgrund.

Vad är Vaasa Run?

Vaasa Run är ett löp- och motionsevenemang för individer, företag och familjer. Evenemanget är ämnat för deltagare med olika motionsbakgrund och ordnas av Vasa IS. Jannica Granbacka är evenemangsansvarig och berättar följande om bakgrunden:   Vasa har länge saknat ett större motionsevenemang och därför ville VIS nu skapa ett event för alla. Sträckorna är fem eller tio kilometer och du kan gå, jogga eller springa, antingen själv eller som ett lag, säger Granbacka.  Hon ser evenemanget som en perfekt möjlighet för företag att skapa bättre sammanhållning och stärka sitt varumärke, till exempel genom att använda enhetliga outfits och jobba mot gemensamma mål tillsammans. 

Löprutten följer Vasas vackraste strandpromenad och både start och mål sker på Elisa Stadion. Alla deltagare får en Vaasa Run t-shirt och en festivalbiljett till Kvarkenfest och vid målgången belönas de dessutom med en goodiebag med lokala delikatesser. 

Evenemanget lägger stort fokus på barnfamiljer och dagen inleds utanför stadion med Kidz run för barn under skolåldern. Folkhälsan kommer dessutom att bygga en hinderbana för barn och ungdomar på parkeringen och då Kvarkenfest inleder artistkavalkaden med humorgruppen KAJ på huvudscenen är helheten fulländad.   Vi är otroligt glada att kunna samarbeta med Kvarkenfest och på det sättet kunna erbjuda våra deltagare en fantastisk helhet med både en motionsupplevelse och en folkfest med musik, mat och dryck, säger Jannica Granbacka. 

 – Våra Vaasa Run ambassadörer fortsätter också att inspirera även 2022 och flera nya ansikten är på kommande, säger Jannica Granbacka. 

Biljetter till både Vaasa Run och Kvarkenfest säljs av Netticket från och med den 17.11.  Fakta Vaasa Run

  • Ordnas för andra året i rad på Elisa Stadion av Vasa IS. 
  • Löprutter 5 och 10 km, det går att springa ensam eller i lag. 
  • Kidz run ordnas gratis för barn under skolåldern, alla får medalj! 
  • Målsättningen är över 2000 löpare med olika motionsbakgrund.
  • Deltagarna får festivalbiljett till Kvarkenfest, en t-shirt och en goodiebag med lokala produkter.
  • Sträckorna 5km och 10km är i år officiellt mätta. Alla deltagare får chip vilket betyder officiell tidtagning, men det går även att välja bort tidtagningen ifall man så önskar.